14 september 2015
Redactie boek Mathilde door Lieneke Koornstra-de Doelder.

Waar mijn boek ruim twaalf jaar geleden begon als een van mijn grootste dromen, is het inmiddels verworden tot mijn grootste project. Al zo'n drie jaar werk ik hard aan mijn boek over én voor Mathilde. 

Zo'n droom waarmaken doe je na verloop van tijd niet alleen. Bij het realiseren van een boek horen nieuwe samenwerkingen. Ten eerste natuurlijk de waardevolle gesprekken die ik heb met de mensen die Mathilde kenden, daarnaast de samenwerking met uitgeverij Lecturis én de samenwerking met Lieneke Koornstra-de Doelder.

Mijn samenwerking met Lieneke wil ik bij dezen graag de aandacht geven die het verdient. Het bijzondere is dat Lieneke een verre achternicht is van Mathilde. Ze hebben elkaar nooit gekend of ontmoet, maar vier generaties terug valt in de 19e eeuw hun familielijn samen. Omdat Lieneke de genealogie van de familie De Doelder bezit, sprak ik vorig jaar met haar af om bij haar thuis een deel hiervan samen door te nemen. En, zoals veel rondom Mathilde miraculeus samenvalt alsof het zo moet zijn: Lieneke is journalist/redacteur. Tijdens onze eerste afspraak ontstond onze waardevolle samenwerking. 

Lieneke redigeert al mijn teksten. Ik ben ontzettend blij met al haar werk. 

http://www.supervisionair.nl/mathilde/