Goed nieuws! De eerste druk van mijn boek is uitverkocht. De hele oplage is de wereld in gevlogen.

Na publicatie zijn er mooie dingen gebeurd. Onder andere Het Parool, PZC, nrc.next en het Noordhollands Dagblad schreven lovende stukken. NRC gaf zelfs 4 van de 5 sterren. Omroep Zeeland filmde verschillende items over De Muze. Kunstmagazine
See All This publiceerde een stuk en ik was te gast bij onder anderen de radioprogramma’s Spijkers met Koppen en Opium. Stichting Rijksmuseum Muiderslot publiceerde een boek bij de expositie 'Gewapend met schoonheid'. Vrouwen en macht sinds
de Middeleeuwen'
, waarvoor ik een column schreef over de kracht van schoonheid aan de hand van Mathilde als kunstwerk en muze. Afgelopen juli werd er in Zeeland een waar Mathilde Festival georganiseerd ter ere van de 80ste geboortedag van ‘Tilly uit Terneuzen’. En bij Museum MORE te Gorssel en Museum MORE Kasteel Ruurlo krijgt Mathilde de aandacht die zij verdient. Het laatste portret dat Carel Willink in 1975 van zijn derde vrouw maakte, hangt er permanent in de spotlights.
'Het wordt mijn missie Mathilde de plek terug te geven die haar onmiskenbaar toekomt, met als belangrijkste streven het bestaande beeld van Mathilde te nuanceren. Om de focus te verschuiven van haar dood en scheiding naar haar leven', schreef ik in de inleiding van mijn boek. Het voelt goed dat dit gelukt is.

Geregeld krijg ik enthousiaste mails van lezers. Dat is mooi. Maar momenteel krijg ik ook regelmatig berichten van mensen die mijn boek dolgraag willen kopen, maar het - tot hun én mijn spijt - nergens meer kunnen vinden.
In februari dit jaar liet mijn uitgever al weten dat mijn boek zo goed als uitverkocht was en we moesten gaan denken aan een tweede druk. Echter wil de uitgever het momenteel toch even afwachten. Vandaar is mijn boek nergens meer te bestellen.

Het is geweldig dat de eerste druk uitverkocht is, tegelijkertijd voelt het vreemd dat het boek nu al nergens meer te verkrijgen is. Ik hoop op een toekomstige tweede druk. Voor al die mensen die mij berichten. Voor Mathilde, zodat nog meer mensen haar kunnen leren ‘kennen’. En voor de mensen die haar nog niet kennen, zodat ze misschien geraakt kunnen worden door haar sprankeling.
Zodra er sprake van een tweede druk is, laat ik dat direct weten. Voor nu veel dank aan een ieder die zoveel interesse toonde. Ik waardeer het zeer.

Keep you all posted!

September 2018
Eerste druk biografie Mathilde uitverkocht