News 2016

***

Alle recensies van- en meer informatie over mijn boek Mathilde zijn hier te vinden.

***

December

Whooooo!! 4 van de 5 sterren waardering voor mijn boek Mathilde in NRC!

December

Hoog bezoek! 125 Mathildes in huis. Signeren!
Vanavond gaan de door mij gesigneerde exemplaren weer terug naar Uitgeverij Lecturis.

December

Naar de drukker!

December

De állerlaatste dag dat we aan Mathilde werken. Daarna gaat mijn boek naar de drukker!

September

Inzoomend op Mathildes ogen, haar make-up bijna verwordend tot een schilderij van Rothko, kleuren, pigmenten, een zee, een horizon, een heelal. Abstract. Oneindig.

Stap voor stap poets ik wat storende vlekjes en stofjes van haar gezicht, waarna de fotobestanden naar de uitgever gaan. We moeten nog veel, maar zijn er bijna. Bijna vaart Mathilde de wereld weer op volle kracht in.

Juli

Gefeliciteerd Mathilde! Hierbij presenteer ik, op haar 'verjaardag', de coverfoto van mijn boek Mathilde, Muze, Mythe, Mysterie dat eind 2016 uit zal komen. Een nooit eerder gepubliceerde foto van Max Koot, gemaakt in 1976, die ik opdook tijdens mijn zoektocht naar de wonderschone Muze.

Foto: Max Koot

Juni

Printjes vol typografie ontwerpen voor Noppies kinderkleding.
S U P E R C O O L :

Mei

'Don't be a writer. Be writing.'
<William Faulkner>

There you go, Zeeuwse muze! 'Alleen' de inleiding en epiloog nog. Daarna alles rondom het beeld, beeldrecht en de vormgeving.

April

Zeker tien jaar geleden droomde ik dat Mathilde op een vlot zat en met de rivier mee stroomde. Ik zwom, dook naar de bodem en vond sieraden. Edelstenen, juwelen. Alles dat ik vond legde ik bij haar op het vlot. Destijds wist ik nog niet dat ik zou gaan doen waar ik toen over droomde: Mathildes schatten opduiken. Vandaag zat er een bij de post: prachtige negatieven, boven water na ruim 40 jaar. Ze heeft zo veel gegeven en achtergelaten. Het is een eer dit te mogen zoeken, vinden en bundelen.

Negatieven: Anna Beeke

April

Al bijna honderd jaar is de ruimte onder mijn appartement een berging. Tot nu. Nét nu. Een verbouwing van berging tot appartement. Het breken en hakken gaat tot eind mei duren. Eind mei: exact de deadline voor de tekst van mijn boek. Thuis schrijven is er ineens niet meer bij. ’s Nachts werken ook niet: om 8 uur begint het boren en slopen alweer. Mijn basis werd ineens letterlijk onder mijn voeten weggehakt in een voor mij cruciale periode.
Vorige week heb ik besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zodra ik deze beslissing maakte, zag ik in gedachten kristalhelder een werkplek voor mij: een ruimte die ik ontdekte in mijn zoektocht naar Mathilde. Mathilde huurde van 1959 tot 1963 een kamer op Leidseplein 33. Boven de winkel van Tesselschade-Arbeid Adelt. Ik heb de dames vorig jaar voor mijn boek geïnterviewd. Vorige week heb ik ze gebeld en mijn vraag voorgelegd… Nog geen dag later kwam het verlossende antwoord: ik mag bij hen mijn boek afschrijven. Ik ben zó dankbaar! In alle stilte. In een práchtige ruimte met uitzicht op het Americain. Aan een tafel in de kamer waar zij vier jaar woonde. Soms moet je bewust de overmacht, de energie omdraaien naar het positieve. In die bewuste keuze ontstaat de creatie. Die beweging brengt schoonheid. Dat leer ik van haar leven. In de ruimte waar het voor haar in Amsterdam allemaal begon, schrijf ik nu over haar. Zo moet het zijn.

Maart

In alle rust en stilte schrijven aan mijn boek op een prachtige locatie: de woonboot van Heleen en Victor Landstra te Vinkeveen:

Februari

Schilderen in de prachtige, luxe suite van het Jaz in the City hotel te Amsterdam. Met uitzicht over de Ziggo Dome,
waar binnenkort de Symphonica in Rosso concerten zullen plaatsvinden. Vandaar ben ik, in opdracht van het
Jaz hotel, gevraagd een muurschildering te maken voor Marco Borsato.

Check hier het eindresultaat!

Januari

'Pas op voor natte verf!' Heerlijk pilaren schilderen (én heerlijk eten!) bij restaurant Rendez Vous in Mijdrecht.

Check hier het eindresultaat!

Januari

Such a nice review about my work on Interior Crisp! Check it here.