***

Follow me @Instagram for more news.

***

Juni 2019

Such an honor to be commissioned to paint a mural in a beautiful new villa in Agia Galini, on the South coast of Greek island Crete. I personalized this mural for my client, inspired by the flora and fauna of island Crete. Bees, honey, herbs, Rosemary, Thyme, Oregano... beautiful nature. Enjoying the sunlight, forever changing colors and amazing views of the horizon in between painting. Beautiful inspiration!

Check hier het eindresultaat!

Mei 2019

Afgelopen vrijdag 10 mei was de opening van de sprankelende expositie 'Mathilde, van muze tot mythe' in Ruurlo. Ik schreef de inleiding van de catalogus en sprak bij de opening in de Dorpskerk. Mathilde zou dit alles ongetwijfeld fantastisch hebben gevonden! De expositie duurt tot 22 juni en bevindt zich in het centrum van Ruurlo.

Lees hier mijn tekst voor de catalogus.

Voor meer informatie over de expositie, check de site 'Mathilde in Ruurlo'.

Mei 2019

Such a pleasure to paint my childhood (and still!) hero Marilyn Monroe on the wall of Desiree Cosmetics Beautystore. Mixed paints (green and pink) to exactly match the colors of the specific beauty products Desiree Berkhout is using in her salon.
Had so much fun creating it!

Check hier het eindresultaat!

Maart 2019

Yeay! Vannacht ben ik te gast bij Simone's Songlines, het NPO Radio 2 programma van lovely Simone Walraven.

'Vannacht te gast in Simone's Songlines: illustratief vormgever, kunstenaar en schrijver Lisette de Zoete, maker van o.a. de biografie "Mathilde - Muze, Mythe, Mysterie" over het leven van Mathilde Willink. Tune in 2-4 NPO Radio 2 AVROTROS'

Luister hier het gezellige en fijne interview terug dat lovely Simone Walraven met mij had voor Simone's Songlines, NPO Radio 2.

Foto Lisette de Zoete: Francesco Craanen

Maart 2019

Working at the Jaz hotel in Amsterdam today! Painting a customized mural in the luxury Jaz hotel suite for special guest André Hazes jr., who will stay in this suite the next few days. Positive vibes!

Check hier het eindresultaat!

Februari 2019

Voor we gaan slapen, kijken we samen uit het raam van de slaapkamer naar de boom vol zachtroze bloesem. ‘Het kan nog weken duren voor alles loslaat, maar het kan ook met één flinke bui gebeurd zijn.’ zegt ze.
Midden in de nacht maakt ze me wakker. Regen slaat tegen het raam. ‘Moet je horen…’, fluistert ze, ‘...een wolk vol tranen.’. We staan op om naar de nacht te kijken. Een blauwzwarte wolk vloeit zich deels transparant over de maan. Donker. Ik schrik. Niet van de regen maar van het idee dat de bloesem loslaat. ’s Nachts, als een geheim. Onverlicht. Zomaar verdwenen. ‘Er is niets, rustig maar, je bent bij mij.’ fluistert ze.

Wat als de bloesem loslaat? Overgeleverd aan de seizoenen. De takken dragen, houden vast, laten los. Tot de leegte. Wuivend in de lucht naar alles, met al hun macht, reikend naar niets. Eindigheid van schoonheid en een heelal vol eindeloze oneindigheid.

In de vroege ochtend van een volgende dag is de grond bedekt met een zachtroze deken van hartvormige bloemblaadjes. Kale takken maken nu de hemel zichtbaar. Een waaier oranjeroze vormt zich boven de zonsopgang. Zacht nieuw daglicht. De takken reiken niet alleen naar oneindigheid maar ook naar verbondenheid.

Zo zacht, zo zacht als de dood. Weg waaien nachtwolken vol tranen. De wind fluistert: ‘Er is niets, rustig maar, je bent bij mij.’ Daar, in het wuiven van de wind, versta ik jou.

Het wordt lente.

Tekst en collage: Lisette de Zoete
Foto bloesem in collage: Inge Corbee-Verhoef

Januari 2019

In mijn droom duik ik met met losse haren tot in het diepst, zwartste zwart van de zee. Ik duik dieper dan mijn ademhaling. Net wanneer ik geen lucht meer krijg, vind ik een parel en kan dan onder water ademen. Wanneer ik vervolgens om me heen kijk, blijkt dat ik niet duik, maar vlieg. De parel in mijn hand is de maan. Over mijn gezicht stromen zeewatertranen. Ze twinkelen door het heelal als sterren. Hier is alles en hier is zij. En de maan fluistert: 'Het Universum is zo groot als Liefde'.

Fijn 2019. Treasure moments. Those are forever. ❤ 
❤